appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 3 april

We moeten accepteren dat 2400 bedden op de intensive care het maximum is

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Komend weekend moeten er 2400 bedden voor intensive care zijn gerealiseerd. En daarmee is de grens wel bereikt.

"Meer is een illusie”, zegt bijvoorbeeld Gerton Heyne, de voorzitter van beroepsvereniging V&VN van de verpleegkundigen. Voor meer bedden zijn gewoonweg niet genoeg verpleegkundigen beschikbaar.

En toch roept een aantal politieke partijen, zoals de PVV en PvdA, op om 3000 bedden beschikbaar te stellen voor de IC’s. Moeten we streven naar meer IC-bedden met mindere kwaliteit zorg? Of moeten we accepteren dat er een maximum is aan het aantal mensen dat we op de IC kunnen behandelen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1