appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 31 maart

Nederland is te streng voor Zuid-Europese landen die hulp vragen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nederland is allesbehalve solidair in de coronacrisis. Dat schrijven twaalf Italiaanse politici in een open brief in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nederland blijft keiharde voorwaarden stellen aan Europese noodhulp, terwijl landen als Italië compleet dreigen in te storten door de coronacrisis. De Italiaanse politici roepen Duitsland op zich niet achter Nederland te scharen. "Want de Nederlandse houding is een voorbeeld van een gebrek aan ethiek en solidariteit in elk opzicht."

Al eerder noemde de Portugese premier de houding van Nederland 'walgelijk'. Zo maakt Nederland zich niet populair in de EU. Gert-Jan Segers, van regeringspartij ChristenUnie, vindt het tijd voor een ‘Marshallplan voor Zuid-Europa'. D66-leider Rob Jetten twitterde vorige week een bericht van gelijke strekking.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1