appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 26 maart

Vraag: Hoe kunnen we de eenzaamheid onder ouderen bestrijden?

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vandaag geen stelling, maar een vraag.

Ondanks de eerste tekenen van het afvlakken van de groei van het aantal coronabesmettingen wordt iedereen nog altijd opgeroepen om zoveel mogelijk te houden aan de richtlijnen die zijn afgesproken. Dat betekent zoveel mogelijk binnenblijven. Op straat anderhalve meter afstand houden en vooral contact met kwetsbare groepen, zoals ouderen beperken.  

Kleinkinderen kunnen beter voorlopig niet meer op bezoek komen, de straat op gaan wordt afgeraden en verpleegtehuizen zijn helemaal op slot. Voor de gezondheid van onze ouderen is het beter, maar eenzaamheid ligt meer dan ooit op de loer. 

Tegelijkertijd zijn er in heel Nederland initiatieven om ouderen afleiding te bieden. Van stoepkrijten op straat voor de ramen, tot hulplijnen en spontante concerten. Wilt u meer voor ouderen doen in Nederland? Of zijn er dingen waar u zelf, als oudere, meer behoefte aan heeft? Laat het ons weten. 

Je kunt tot 10.00 naar de studio bellen via 0800-1101 of mail de redactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1