appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
Afbeelding

woensdag 25 maart

Vraag: Wat kunnen we zelf doen om de lokale economie te steunen?

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Van de snackbar op de hoek en de stamkroeg tot de sportschool... voor veel ondernemers dreigt de coronacrisis een grote financiële strop te worden. Op dit moment ligt ongeveer een vijfde van de economie volkomen stil.

Het Centraal Planbureau zegt al dat een recessie op termijn vrijwel onvermijdelijk is. Weliswaar schiet het kabinet te hulp met een economisch steunpakket, maar misschien moeten we zelf ook een steentje bijdragen. 

Door wél het lidmaatschap op de boksclub aan te houden. Door online niet bij een internationale winkel te bestellen maar een lokale ondernemer te kiezen.  
Door het wekelijkse uit eten gaan te vervangen door de maaltijd te laten bezorgen.  
Deze tijden vragen om solidariteit, óók op financieel gebied. 

Daarom de vraagstelling: Wat kunnen we zelf doen om de lokale economie te steunen?

Doet u dat al of heeft u een goed idee, laat het weten! Of heeft u het zelf financieel al moeilijk genoeg en is het ieder voor zich?

Je kunt tot 10.00 naar de studio bellen via 0800-1101 of mail de redactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1