appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

vrijdag 6 maart

Mannen moeten meer doen in het huishouden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vrouwen nemen ze nog altijd vaker dan mannen de zorgtaken op zich in het huishouden. Terwijl ze meer zijn gaan studeren, werken en verdienen. Het CBS vergeleek twee generaties dertigers met elkaar: een groep die in de jaren 80 dertig was, naast een groep uit 2010.

Er lijkt in de traditionele rolverdeling dus maar weinig beweging te zitten. Uit recent onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt ook dat Nederlandse vrouwen dagelijks 4 uur en 14 minuten spenderen aan onbetaald werk, zoals het zorgen voor de kinderen en huishoudelijke klussen. Mannen zijn daar dagelijks 2 uur en 25 minuten mee bezig.

Is dat erg? Mannen werken nog altijd meer dan vrouwen in Nederland. En partners met kinderen lijken de verdeling prima te vinden’, concludeert het CBS. Maar de verhouding is na veertig jaar nog altijd onveranderd, dat blijft toch een beetje raar.

 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1