appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

donderdag 5 maart

De Europese Commissie moet lidstaten sancties kunnen opleggen als ze de klimaatwet aan hun laars lappen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gisteren presenteerde de Europese Commissie haar klimaatwet. Maar direct kwam er van meerdere kanten kritiek. Onder andere op de macht die de Europese Commissie naar zich toe trekt om de klimaatdoelstellingen te halen.

Het CDA spreekt van een machtsgreep door eurocommissaris Frans Timmermans. De Commissie wil namelijk lidstaten ter verantwoording te roepen als zij zich onvoldoende inspannen, maar of er ook sancties kunnen volgen is niet vastgelegd in de klimaatwet.

Moet de Commissie een stok achter de deur kunnen hebben om lidstaten te dwingen mee te werken aan de klimaatwet, of moet de macht van de commissie niet te groot worden en zijn de lidstaten zelf verantwoordelijk voor de maatregelen die ze al dan niet nemen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1