appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

woensdag 4 maart

De tijd is rijp voor een fusie op links

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Als het kabinet de winstbelasting voor grote bedrijven niet schrapt, dan schieten linkse partijen het Belastingplan af. Want die 2,4 miljard euro voor multinationals kan beter naar de zorg, het onderwijs en het klimaat. Dat is de boodschap van PvdA, SP en GroenLinks, die zo een nieuwe poging doen tot samenwerking. 

Linkse partijen hebben het vaker over het vormen van een groot blok, maar dat is nooit van de grond gekomen. Vorig jaar zeiden PvdA en GroenLinks prominenten voor samenwerking te zijn, maar fuseren vonden zij geen optie.

Is het nu wel tijd voor verandering en meer samenwerking tussen linkse partijen? Of is dat te vrijblijvend en is er een linkse fusie nodig om echt tegenwicht tegen rechts te bieden en doelen te bereiken?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1