appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

dinsdag 3 maart

Europa moet zijn verantwoordelijkheid nemen in de nieuwe vluchtelingencrisis

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het besluit van de Turkse president Erdogan om mensen niet meer aan de grens tegen te houden veroorzaakt een nieuwe vluchtelingencrisis. Turkije voelt zich niet meer gehouden aan de deal met de EU, omdat ze vinden dat ze te weinig hulp krijgen voor het opvangen van de vluchtelingen. Ook willen ze dat de EU en de NAVO helpen in hun strijd tegen Syrië rond de stad Idlib.

Gevolg is dat er zich meer dan tienduizend migranten hebben verzameld voor de Turks-Griekse grens. Ze worden daar tegengehouden en zitten in de kou met weinig te eten. In Turkije zelf zijn nog miljoenen vluchtelingen die mogelijk ook richting Europa willen trekken.

Hoe moeten we met deze situatie omgaan? Zijn de migranten nog steeds de verantwoordelijkheid van de Turken, en moet Europa zich niet laten chanteren? Of weegt de humanitaire kant van de zaak het zwaarst en moet er toch een deel worden toegelaten in Europa?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1