appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

maandag 2 maart

Er moet nu echt een parlementaire enquête komen naar de Belastingdienst

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Sinds gisteren kunnen we onze belastingaangifte doen voor 2019. Maar kunnen we deze dienst nog wel genoeg vertrouwen?

We zijn nog aan het bijkomen van de toeslagenaffaire, die staatsecretaris Snel de kop kostte. Nu meldden Trouw en RTL Nieuws dit weekend, dat de dienst geheime zwarte lijsten bijhoudt.  180.000 burgers staan geregistreerd. Wie op de lijst staat werd bestempeld én behandeld als mogelijke fraudeur. Experts spreken schande van deze handelwijze. Het zou stigmatisering in de hand werken en burgers kunnen zich er niet tegen verweren.  De dienst is na een kritisch rapport vorige week gestopt met dit systeem (FSV).  Sinds 2001 wordt er al gewerkt met dit soort methodes. Is na de toeslagenaffaire en de omstreden zwarte lijst de maat vol en is het tijd voor een parlementaire enquête? Of gaat u gewoon vol vertrouwen uw aangifte doen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1