appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
Afbeelding

vrijdag 28 februari

De eerste Nederlandse coronapatiënt is geen reden tot paniek

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het lag in de lijn der verwachting dat het coronavirus ook in Nederland zou opduiken. En jawel, gisteren werd de eerste besmetting vastgesteld bij een 56-jarige man uit het Brabantse Loon op Zand.

De man ligt inmiddels op de geïsoleerde afdeling van het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Burgemeester Theo Weterings zegt alle vertrouwen te hebben in het ziekenhuis en in de GGD. Bovendien wordt er goed gecommuniceerd met het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, maar er is geen sprake van crisisoverleg.

Ben je het daarmee eens en maak je je inderdaad weinig zorgen? Of krijg je toch een unheimisch gevoel van de gedachte dat het virus nu in ons land is? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1