appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 20 februari

Een verkoopverbod van sigaretten bij supermarkten en benzinepompen gaat te ver

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Sigaretten moeten het liefst komend jaar al uit de schappen van supermarkten en benzinepompen verdwijnen. Het CDA en de ChristenUnie komen vandaag met deze motie voor een totale ban. Er lijkt een Kamermeerderheid voor deze motie te zijn, zo meldt het AD.

Op dit moment moeten supermarkten per 1 juli tabakswaren uit het zicht houden van klanten. Maar dat uitstalverbod gaat de partijen niet ver genoeg. Ze willen sneller en meer doen om die ‘rookvrije generatie’ te bewerkstelligen.

Moeten sigaretten en andere rookwaren inderdaad verboden worden bij deze verkooppunten? Of is eigen verantwoordelijkheid een groot goed en hoeft niet álles gedaan te worden om roken te ontmoedigen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1