appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

maandag 17 februari

Er moet snel een landelijk messenverbod voor minderjarigen komen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Er moet een landelijk messenverbod komen voor minderjarigen, zodat hen kan worden  verboden om een mes op zak te hebben. Dat stellen burgemeesters Foort van Oosten (Nissewaard) en Anny Attema (Ridderkerk) vanwege de golf van tienergeweld.

Afgelopen weekeinde deden zich opnieuw ernstige steekincidenten voor, waarvan de ernstigste in Spijkenisse. Omdat het probleem groter is dan alleen lokaal, moet er volgens de burgemeesters landelijke aandacht en actie tegen jeugdgeweld komen.  

Zal een wettelijk verbod op messen het geweld onder jongeren stoppen? Of is zo’n verbod toch niet te handhaven en kan er beter gekeken worden naar de opvoeding of jeugdcultuur? 

 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1