appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 14 februari

Alle anticonceptiemiddelen moeten gratis worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op deze Valentijnsdag wordt de Staat gedagvaard met de eis dat anticonceptie weer gratis beschikbaar moet worden. Afzender is Bureau Clara Wichmann. Het initiatief wordt gesteund door onder andere Dokters van de Wereld, WomenInc, Verenigde Nederlandse Apotheken en het Humanistisch Verbond.

In het basispakket horen alleen medicijnen die een medische noodzaak hebben, vindt regeringspartij VVD. Toen de pil in 2004 voor het eerst uit het basispakket werd gehaald was het idee dat het voorkomen van ongewenste zwangerschappen tot de eigen verantwoordelijkheid van burgers behoort. 

Wordt het tijd om deze bezuinigingsmaatregel terug te draaien? Of zijn gemiddelde kosten van 50 euro per jaar best zelf op te brengen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1