appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
Afbeelding

dinsdag 11 februari

De nieuwe zedenwet gaat zorgen voor meer veroordelingen bij verkrachtingen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Verdachten van verkrachting gaan vaak vrijuit. De meeste meldingen stranden al bij de politie. Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt dat in 2019 slechts 37 procent van de onderzochte verkrachtings-meldingen bij de politie ook tot een veroordeling komt.

Daarnaast seponeert justitie ruim de helft (58 procent) van de aangiftes en kregen daders de laatste jaren nooit de maximale celstraf opgelegd.

Gelukkig komt er een nieuwe zedenwet aan die seks tegen iemands wil altijd strafbaar stelt. Naar verwachting levert dit honderden extra aangiftes per jaar op. Maar is er wel voldoende capaciteit bij de politie om het toenemende aantal aangiftes aan te kunnen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1