appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
Afbeelding

vrijdag 7 februari

Het maximale geluidsniveau bij concerten moet omlaag

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het maximale geluidsniveau van 103 decibel bij concerten is alleen veilig als mensen oordoppen dragen, zo meldt Nieuwsuur. 

Er loopt al langere tijd een voorlichtingscampagne om jongeren erop te wijzen dat het belangrijk is om gehoorbescherming te dragen, maar hier wordt niet bij aangegeven dat het geluidsniveau in concertzalen onveiligis zonder oordoppen.

Het aantal mensen dat een gehoorbeschadiging heeft neemt de afgelopen jaren toe, ook al worden oordoppen steeds vaker gedragen.

Is het de eigen verantwoordelijkheid van mensen om oordoppen, of moet geluid gewoon omlaag? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1