appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 31 januari

Er moet een totaalverbod op vuurwerk komen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

In Rotterdam geldt het vanaf komend Nieuwjaar: een totaalverbod op vuurwerk. In de ministerraad wordt vandaag een andere variant besproken: een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk.  

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb vreest dat het kabinet aanstuurt op ‘twee regimes in Nederland. ‘Gemeenten die een totaalverbod hebben en gemeenten die dat niet hebben’, aldus Aboutaleb. 

Maar in hoeverre voorkom je hiermee de vele gewonden die jaarlijks vallen tijdens de jaarwisseling? En is het wel te handhaven? Is een eenduidig beleid de enige oplossing?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1