appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

woensdag 29 januari

Kinderen moeten niet meer in een politiecel worden opgesloten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Kinderen horen niet in een politiecel, dat staat in een advies uitgebracht door de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) aan ministers Ferdinand Grapperhaus (Justitie, CDA) en Sander Dekker (Rechtsbescherming, VVD). Toch worden ze nu nog regelmatig in een politiecel opgesloten.  

Moeten kinderen beschermd worden tegen opsluiting? Lopen ze daarbij onnodige trauma’s op? En is het juist goed dat we kinderen niet als volwassenen behandelen? Of is het juist een wijze les voor kinderen dat ze ervaren dat je straf krijgt als je iets verkeerd doet? En moeten we kinderen niet te soft gaan behandelen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1