appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
Afbeelding

dinsdag 28 januari

De snelle verspreiding van het coronavirus is verontrustend

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De verspreiding van het coronavirus gaat sneller dan gedacht. Het aantal is maandag opgelopen tot 106, en wereldwijd zijn er nu 4000 besmettingen gemeld.

Ook heeft het virus zijn weg naar Europa gevonden: na Frankrijk is er nu ook in Duitsland een besmetting geconstateerd.  

Gisteren meldde het RIVM dat de kans reëel is dat het coronavirus ook Nederland bereikt en minister Bruins schaalde het virus op naar een zogenoemde A-ziekte. Zorgverleners hebben daardoor een directe meldingsplicht als er aanwijzingen zijn dat mensen drager zijn van het virus. Ook kan het ervoor zorgen dat mensen bijvoorbeeld gedwongen worden opgenomen of in isolatie worden geplaatst. 

Nederland is dus in de hoogste staat van paraatheid, maar zijn we voldoende voorbereid op het naderende virus? Een vaccin is er nog niet, en het virus is al besmettelijk als er nog geen tekenen zijn van ziekte. Dat maakt het ongrijpbaar. Kunnen we erop vertrouwen dat de Nederlandse gezondheidszorg dit onder controle heeft? Of bent u tóch een beetje bang?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1