appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Hilversum Uit
Afbeelding

vrijdag 24 januari

Stand.nl: Het is schandalig hoe de politiek met de verhuizing van de marinierskazerne omgaat

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Woedend is wethouder Albert Vader uit Vlissingen over de handelswijze van Defensie. Gisteren werd bekend dat staatssecretaris Barbara Visser de verhuizing van de marinierskazerne in Doorn naar Vlissingen mogelijk wil afblazen. De kosten zijn te hoog en te veel mariniers zien de verhuizing als een reden om op te stappen. Maar Vlissingen rekent al jaren op de komst van de kazerne, die de vergrijzende provincie veel zou opleveren.  

Volgens wethouder Vader is het contact met Defensie altijd goed geweest, maar heeft staatssecretaris Visser ze niets laten weten over deze mogelijke beslissing. ‘Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze ons zo zouden schofferen.’  

Kan staatssecretaris Visser het inderdaad niet maken om deze beslissing nu nog van de baan te vegen en de provincie Zeeland zo te behandelen? Of is het goed dat ze in het belang van de Krijgsmacht handelt en een verdere leegloop van Defensie probeert te voorkomen?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1