appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
Afbeelding

donderdag 23 januari

Het vaste contract moet weer de norm worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Werkgevers moeten veel vaker vaste contracten aanbieden en het aantal flexwerkers en zzp'ers moet omlaag zo schrijft de commissie-Borstlap. Volgens de commissie zijn veel werknemers onzeker over hun baan. En willen werknemers en werkgevers niet investeren in scholing door deze flexibiliteit. 

Dit heeft volgens de commissie grote economische gevolgen omdat Nederland zonder kennis niet meer goed kan meedoen met de rest van de wereld. Nederland heeft in internationaal opzicht veel flexwerkers en zzp'ers: bijna 40 procent van de beroepsbevolking. 

Volgens Borstlap raakt deze flexibiliteit juist de mensen met de zwakste arbeidsmarktpositie, zoals laagopgeleiden en mensen met een migratieachtergrond. Dat vergroot de "maatschappelijke scheidslijnen" in de samenleving.

Moet het vaste contract weer gemeengoed worden, of halen we juist veel voordelen uit de flexibiliteit?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1