appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 21 januari

Kinderen moeten pas op hun 15e een definitief schooladvies krijgen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Kinderen moeten pas in het derde jaar van de middelbare school een definitief schooladvies voor het vmbo, havo of vwo krijgen. En niet al in groep acht van de basisschool. Daarvoor pleiten onderwijsorganisaties in het onderwijspact, dat vandaag wordt gepresenteerd. Een brede brugklas lijkt hiervoor de oplossing. 

Nu ligt het keuzemoment veel te vroeg, wat een boel stress oplevert. Het uitstellen van het schooladvies zal zorgen voor meer kansengelijkheid en minder prestatiedruk. 

Voor deze plannen moet het huidige onderwijssysteem wel flink op de schop. Is dat het waard? Of moeten we het onderwijssysteem met rust laten en niet weer grondig veranderen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1