appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 14 januari

Sparen zou moeten blijven lonen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

ABN AMRO stopt binnenkort met het uitkeren van rente over spaargeld. Per april wordt het rentepercentage verlaagd naar 0,0 %. ABN AMRO is de eerste grote bank die deze maatregel neemt en het is de verwachting dat andere grote banken zullen volgen. 

De renteverlaging is minimaal, het huidige percentage is 0,01%. Toch zal het voor veel mensen voelen als een straf. We zijn immers gewend om voor ons spaargedrag beloond te worden. En het hebben van een buffer is ook iets dat aangemoedigd moet worden. Maar het ontvangen van rente is geen recht, bovendien stimuleert het lage rentepercentage spaarders om hun geld anders te besteden, bijvoorbeeld door schulden af te lossen.

Hoe erg is het dat ABN AMRO de rente verlaagt naar nul procent? Of moeten we er niet te zwaar aan tillen zolang de rente maar niet negatief wordt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1