appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus Extra
Afbeelding

vrijdag 10 januari

Het kabinet moet stevig ingrijpen op de woningmarkt

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Voor woningzoekers is het licht aan het einde van de tunnel ver te zoeken. Opnieuw is de woningmarkt verkrapt: steeds minder woningen staan te koop en de woningprijzen blijven stijgen. Makelaarsvereniging NVM luidt zelfs de noodklok. Volgens NVM-voorzitter Onno Hoes is de wooncrisis inmiddels omgeslagen naar woningnood. Hoes vindt dat het rijk steviger moet ingrijpen en dat er meer sobere wijken gebouwd moeten worden. 

Ook het CDA vindt dat het tijd wordt dat het kabinet ingrijpt. In plaats van dat lokale overheden bepalen waar woningen gebouwd mogen worden, moet de minister op bepaalde plekken de regie nemen. De VVD vindt dat het nog te vroeg is voor het zulke sterke bemoeienis. 

Breekt nood wet en moet het kabinet drastische maatregelen nemen? Of moeten we de markt zijn werk laten doen en niet overhaast het land volbouwen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1