appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 9 januari

Werknemers moeten zelf kunnen bepalen of ze na hun pensioen doorwerken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Werknemers moeten de mogelijkheid krijgen na hun pensioengerechtigde leeftijd te kunnen doorwerken. Dat adviseert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).

Volgens de RVS genieten veel gepensioneerden van hun oude dag, maar is er ook een groep ouderen die in een zwart gat valt bij het bereiken van hun pensioengerechtigde leeftijd. Het advies is bedoeld voor die laatste groep die graag nog door wil werken, zegt RVS-voorzitter Jet Bussemaker. In veel cao's is een pensioenbeding vastgelegd, waardoor werknemers verplicht zijn op hun AOW-leeftijd te stoppen. De RVS vindt dat werknemers daar zelf van tevoren over na moeten kunnen denken. 

Moeten oudere werknemers meer te zeggen krijgen over het einde van hun loopbaan? Of blokkeren ze op de arbeidsmarkt zo kansen voor jongere generaties?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1