appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus Extra
Afbeelding

woensdag 8 januari

De VS moeten terughoudend reageren op de Iraanse vergeldingsaanval

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Iran heeft 15 raketten afgevuurd op luchtmachtbases in Irak waar veel Amerikanen zitten. Of en hoeveel doden er zijn gevallen, is niet duidelijk. De Iraanse staatstelevisie meldt dat er 80 Amerikanen zijn omgekomen, maar volgens het Pentagon zijn er aan Amerikaanse zijde helemaal geen slachtoffers gevallen. Wel is duidelijk dat de raketaanvallen van Iran bedoeld zijn als vergeldingsactie voor de door Verenigde Staten geliquideerde Iraanse generaal Soleimani.  

President Trump's eerste reactie op Twitter is voorzichtig, hij laat weten dat "alles goed" gaat en dat er nog geen compleet beeld is. Een aantal dagen geleden zei hij nog dat hij hard zou terugslaan op een Iraanse vergeldingsaanval.

Moeten de Amerikanen deze vergeldingsaanval met geweld beantwoorden? Of zorgt dat alleen maar voor verdere escalatie en moeten ze nu juist even geen actie ondernemen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1