appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

dinsdag 7 januari

Ajax en PSV hadden moeten wegblijven uit Qatar

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Past het voetbalclubs om te trainen in landen waar de mensenrechten onder druk staan? Die vraag is actueel nu Ajax en PSV in hun winterstop zijn neergestreken in Qatar. Volgens Ajax-directeur Van der Sar heeft voetbal niets met politiek te maken, maar bij Amnesty International wordt daar anders over gedacht. De mensenrechtenorganisatie vindt dat het land  de voetbalclubs gebruikt om mensenrechtenschendingen weg te poetsen.

Qatar ligt al langere tijd onder vuur. In 2022 is het de gastheer van het WK Voetbal. De bouw van stadions kostte aan honderden arbeiders het leven. Er zou sprake zijn van moderne slavernij. 

Moeten voetbalclubs hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen? Of meten we dan met twee maten, aangezien ook andere Nederlandse bedrijven actief zijn in Qatar?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1