appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus Extra
Afbeelding

maandag 6 januari

Webwinkels moeten voorkomen dat klanten zich in de schulden kunnen steken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het aantal mensen dat op de pof koopt en een betalingsachterstand heeft, is volgens minister Hoekstra van Financiën onacceptabel hoog. Thuiswinkelbedrijven, zoals postorderbedrijven en webwinkels, hebben nog een jaar de tijd om zelf orde op zaken te stellen. Anders neemt Hoekstra maatregelen. 

De bedrijven moeten mensen beter beschermen tegen schulden. Zo moet het voor mensen die al problematische schulden hebben, lastiger worden om een krediet af te sluiten. Om dit tegen te gaan, moeten thuiswinkelbedrijven hun betalingsvoorwaarden anders stellen. 

Zijn we zelf verantwoordelijk voor onze aankopen en dus onze schulden? Of moeten webwinkels ons helpen om schulden tegen te gaan?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1