appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

donderdag 2 januari

Een algeheel verbod is de enige manier om een einde te maken aan de jaarlijkse vuurwerkellende

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een nieuw jaar, een nieuwe Stand.nl, over een niet zo heel nieuwe discussie. Ook deze Oudjaarsnacht zorgde vuurwerk weer voor een groot aantal incidenten: van veelvuldig oogletsel tot een drama in een Arnhems flatgebouw.

GroenLinks pleit inmiddels voor een verbod op consumentenvuurwerk. Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie, wil dat er alleen nog ‘veilig siervuurwerk’ te koop is. Maar hoe dat te handhaven? Zou het niet veel duidelijker zijn één scherpe grens te stellen?

Wat vind jij? Is een algeheel verbod inderdaad de beste oplossing? Of worden mensen die zich netjes aan de regels houden dan de dupe van degenen die onverantwoord te werk gaan?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1