appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus Extra
Afbeelding

vrijdag 27 december

2020 wordt het jaar van de waarheid voor Europa

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

2019 was een bewogen jaar voor Europa. Er waren natuurlijk verkiezingen, gevolgd door de herverdeling van de Europese topfuncties. De verdeeldheid over bijvoorbeeld migratie en de aanpak van klimaatproblematiek kwam genadeloos aan het licht. En er waren natuurlijk de Brexit-perikelen, die op 31 januari volgend jaar nu echt tot een ontknoping moeten komen. 2020 zal waarschijnlijk niet rustiger worden. 

Kunnen we, nu de Brexit inderdaad wordt uitgevoerd, weer even op adem komen in Europa? Of is de beer nu juist los en zal Europa letterlijk en figuurlijk nog verder uit elkaar vallen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1