appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus Extra
Afbeelding

maandag 23 december

De Ruslandstrategie van minister Blok is halfslachtig

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

In een brief aan de Tweede Kamer pleit minister Blok van Buitenlandse Zaken voor een Ruslandstrategie.

Dit omdat Rusland actief probeert EU-lidstaten tegen elkaar uit te spelen, zich verder afkeert van de internationale rechtsorde en het land reageert steeds agressiever op bedreigingen van buitenaf. Ook beschikken de Russen over een offensief cyberprogramma waarbij doelbewust desinformatie wordt verspreid. Zo ook rondom de MH17-ramp waarbij 196 Nederlanders om het leven kwamen.  

De Russische "assertiviteit" leidt er volgens Blok toe dat de veiligheidssituatie van de Europese Unie minder voorspelbaar, minder stabiel en minder veilig is geworden. Ook de situatie in Rusland zelf baart Blok zorgen.  

Toch pleit minister Blok er voor wel in gesprek te blijven met Rusland en met name op economisch gebied samenwerking te blijven zoeken. Maar kan dat: handel blijven drijven met een land dat op allerlei vlakken de regels overtreedt, lak heeft aan de internationale rechtsorde en ook het onderzoek naar de daders van de MH17 actief frustreert? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1