appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus Extra
Afbeelding

vrijdag 20 december

We moeten meer oog hebben voor de risico's van alcoholgebruik

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Terwijl een groot deel van de Nederlanders vanochtend ontwaakt met een kater van de kerstborrel van gisteravond, waarschuwt Staatssecretaris Paul Blokhuis dat Nederlanders te weinig weten over de risico’s van alcohol. 

Nederlanders scoren gemiddeld een 5,1 als het gaat om kennis van de risico’s van alcoholgebruik blijkt uit nieuw onderzoek van het Trimbos-instituut en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. En daarmee zijn we ons niet genoeg bewust van de risico’s die alcoholgebruik met zich mee brengt, aldus staatssecretaris Paul Blokhuis. Zonder alcoholgebruik zouden we in Nederland elk jaar 3500 kankerdiagnoses minder hebben. Voor mond-, keelholte- en slokdarmkanker is alcohol zelfs verantwoordelijk voor meer dan een derde van alle gevallen. Kortom: mensen moeten zich veel meer bewust zijn van de risico’s en ook letten op hun alcoholgebruik.
 
Zijn er al genoeg regels rondom alcoholgebruik en dreigt alcohol ‘het nieuwe roken’ te worden? Of is het goed dat de overheid ons een beetje beschermt. Wat denkt u?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1