appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

donderdag 19 december

De impeachment van Trump is koren op zijn molen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Afgelopen nacht werd het officieel: Trump is de derde Amerikaanse president tegen wie een afzettingsprocedure in gang wordt gezet. Het Huis van Afgevaardigden heeft hem in staat van beschuldiging gesteld voor machtsmisbruik.  

De senaat is nu aan zet en zal als een soort rechter besluiten over de voortgang van het proces. De verwachting is dat de republikeinse meerderheid daar tegen de afzetting zal stemmen.

Trump zelf zegt dat hij niets verkeerd heeft gedaan.Sterker nog: hij vindt dat de heksenjacht niet alleen tegen hem is maar tegen het Amerikaanse volk. En zo is de impeachment een onderdeel van de verkiezingscampagne voor de verkiezingen in 2020. Volgens een peiling van CNN vindt 49% van de Amerikanen dat hij niet afgezet hoeft te worden, 46% is voorstander. Het land is verdeeld en Trump zet die verhoudingen op scherp. 

Spint hij garen bij zijn eigen impeachment, en zal zijn populariteit toenemen? Of zal het de democraten lukken om hem af te zetten?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1