appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 18 december

De boeren moeten hun toon gaan matigen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op verschillende plekken in het land loopt het nu alweer vast door boerenprotest. De politie deelde bekeuringen uit in de Wijkertunnel. Gisteravond nog was het raak in Den Haag waar boeren op het Binnenhof actievoerden. En ook de toon van vooral actiegroep Farmers Defence Force is hard met vergelijkingen met joden in de Tweede Wereldoorlog. 

Dat terwijl er toch gisteren een principe-akkoord is gesloten tussen kabinet en land- en tuinbouworganisaties. Daarin is onder meer afgesproken dat boeren niet gedwongen worden hun bedrijf te verkopen en te stoppen. Is het nu niet eens tijd dat de boeren pas op de plaats maken? Overspelen de boeren nu met de acties hun hand?

Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat driekwart van de boeren ontkent dat er überhaupt een stikstofprobleem is, en vooral jonge boeren worden steeds radicaler. Kunt u nog sympathie opbrengen voor het standpunt van de boeren? Vindt u dat ze nog steeds het recht hebben actie te voeren of moet het een keer stoppen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1