appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 17 december

Nederland kan een flinke bevolkingsgroei prima aan

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nederland stevent sneller dan verwacht af op 19 miljoen inwoners. De groei wordt vooral aangejaagd door immigratie, blijkt uit nieuwe prognoses van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Volgens deskundigen is het hoog tijd dat de overheid een aantal fundamentele vragen stelt: wil ons land deze groei wel? En kunnen we dit als samenleving aan? 

Zo zijn er nog geen concrete woningbouwplannen voor na 2030. En de woningmarkt is al krap. Er zullen miljarden in wegen en spoor moeten worden geïnvesteerd. En de groeiende migratiestroom, en dus meer mensen met een taalachterstand, zal ook zeker effect hebben op de integratie. Aan de andere kant hebben we migranten hard nodig, zij zijn de broodnodige handen aan het bed. Om niet te vergeten onze toekomstige leraren. Bovendien is Nederland welvarend. 

Wilt u in een land met 20 miljoen inwoners wonen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1