appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

donderdag 12 december

De Green Deal verdient alle steun

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Europese economie moet groener en dat gaat iedereen voelen. Dat is kern van de Green Deal die Eurocommissaris Frans Timmermans gisteren presenteerde. 

De plannen zijn ambitieus: een CO2-vrije EU in 2050, met daarbij al een halvering van de uitstoot in 2030, en honderden miljarden investeringen voor concrete plannen en een eerlijk klimaatbeleid. Timmermans vindt dat het tijd is voor actie, niets doen is volgens hem geen optie.

De eerste reacties op de plannen zijn gematigd positief. Maar er is ook kritiek. Zo voelen sommige EU-lidstaten niets voor verplichte maatregelen waar Timmermans op hint. Anderen vinden dat er juist meer moet gebeuren om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen.

Is de Green Deal ambitieus genoeg? Of wil Timmermans te veel?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1