appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 11 december

Het lamleggen van de Wereldhandelsorganisatie is zorgwekkend

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het einde van een tijdperk: Landen kunnen weer ongehinderd heffingen op in- en export gaan invoeren en er is geen instantie meer om ze tegen te houden. Dit komt omdat de Beroepscommissie van de wereldhandelsorganisatie WTO, en daarmee het hele idee achter de WTO, ophoudt te bestaan.  

Dinsdag trokken de VS de stekker uit de wereldhandelsorganisatie WTO. Alle idealen over onderlinge afspraken over een eerlijke en vrije wereldhandel zijn hiermee beëindigd. Het recht van de sterkste zal de norm worden. Landen die economisch, politiek en militair sterk zijn, staan er het beste voor.

Is het zorgwekkend? Of is het juist goed dat de kaarten, op het gebied van de wereldeconomie, opnieuw geschud worden? Zijn we juist toe aan minder bemoeienis en meer vrijheid. En wordt de positie van Nederland als handelsland alleen maar sterker na dit besluit. Wat denkt u?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1