appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus Extra
Afbeelding

dinsdag 10 december

Het criminaliseren van lachgas is een slecht idee

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gaat het verbod op lachgas er dan toch komen? Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) heeft genoeg van de rondslingerende zilveren patronen, overlast en ook de fysieke problemen die gebruik met zich meebrengen. 

Daarom wil Blokhuis het bezit, de handel en productie van het middel verbieden. Maar zijn voorstel stuit in de Tweede Kamer op verzet van coalitiepartijen VVD en D66. 

Want is een verbod wel de oplossing? Breng je gebruikende jongeren hiermee niet onnodig in de problemen met een strafblad? En hoe zou zo'n lachgasverbod gehandhaafd moeten worden? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1