appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
Afbeelding

dinsdag 3 december

De gemeente Den Haag pakt de problemen rondom de vreugdevuren onhandig aan

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gisteravond was het net als de afgelopen dagen onrustig in de Haagse wijk Duindorp. Ongeveer 50 jongeren hebben onder andere pallets en vuilcontainers in brand gestoken en er werd brand gesticht in een leegstaande kerk.

Na het vernietigende rapport van de Onderzoekraad voor Veiligheid eerder dit jaar, heeft de gemeente Den Haag strenge voorwaarden opgesteld rondom de vreugdevuren. De organisatie van Duindorp gooide vrijdag de handdoek in de ring - de gemeente heeft volgens de bouwers onmogelijke eisen gesteld. Vandaag wordt besloten of de vreugdevuren in Scheveningen een vergunning krijgen, terwijl daar vorig jaar de vuurstapel de vonkenregen veroorzaakte. 

Moet het geaccepteerd worden dat de vreugdevuren niet door gaan? Of is het terecht dat een gedeelte van de Duindorpers in verzet komt en had de gemeente coulanter moeten zijn? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1