appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
Afbeelding

maandag 2 december

De heldenontvangst van Bouterse in Suriname is shockerend

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Suriname heeft een roerig weekend achter de rug. Vrijdag werd de Surinaamse president Desi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar cel voor zijn rol in de Decembermoorden in 1982.

Nabestaanden van de slachtoffers zijn 'tevreden' met de uitspraak van de Krijgsraad. Volgens hun advocaat Hugo Essed moet de president nu aftreden. Bouterse heeft al gezegd dat niet te doen, omdat er volgens hem sprake is van een politiek spel. 

Onder het Surinaamse volk wordt verschillend over de veroordeling van hun president gedacht. Toen Bouterse gisteren terugkwam van zijn staatsbezoek aan China, werd hij door zijn medestanders warm onthaald. Is het bizar dat een voor betrokkenheid bij de moord en marteling van 15 politieke tegenstanders veroordeelde president zo wordt bejubeld? Of is er te weinig historische kennis en besef onder de overwegend jonge Surinaamse bevolking over de Decembermoorden? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1