appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

vrijdag 29 november

De lage PFAS-norm was paniekvoetbal van het kabinet

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Volgens verwachting verhoogt het kabinet vandaag de PFAS-norm van 0,1 naar 0,8 microgram per kilo. Niet vanwege de economische druk, bezweert het RIVM. Maar de schade was niettemin groot: honderden bouw- en baggerwerkzaamheden liepen vertraging op nadat minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) in juli de norm vaststelde op die 0,1 microgram, de minimale hoeveelheid die meetapparatuur kan detecteren.

Nu gaat die norm dus toch omhoog. Kunnen we met terugwerkende kracht zeggen dat de norm veel te laag was en veel bouwprojecten dus onterecht stillagen? Of gaat de volksgezondheid boven alles?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1