appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Nieuws BV
Afbeelding

donderdag 28 november

De situatie bij de politie is rampzalig

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Aangiftes die blijven liggen, niet genoeg capaciteit om bij demonstraties te patrouilleren en criminelen die hun slag kunnen slaan met te weinig blauw op straat. Dat is het gevolg van het ernstige tekort van mankracht bij de Nationale Politie. Deze week maakten Rotterdam en Utrecht al bekend te zullen korten op politie-inzet vanwege personeelstekorten. Gisteren maakte de Amsterdamse driehoek van burgemeester, justitie en politie bekend dat 'pijnlijke maatregelen' noodzakelijk zijn. Zo zullen politiebureau's minder lang open zijn in de hoofdstad en worden gespecialiseerde teams in de stad opgeheven. 

De Nederlandse politie kampt al jaren met ernstige tekorten doordat er te weinig nieuwe mensen bij komen. Minister Ferd Grapperhaus heeft geld op tafel gelegd, maar zegt dat nieuw personeel werven en selecteren meer tijd kost.

Wat betekent het voor de veiligheid van onze samenleving als onderzoeken naar criminelen stilliggen? Als burgemeesters worstelen met de basispolitiezorg? Een blik agenten opentrekken is geen optie dus wat moet er gebeuren om de deplorabele staat van de sterke arm te verbeteren en de veiligheid in dit land te garanderen? Want zo kan het niet langer.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1