appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

woensdag 27 november

Nederland bestempelt landen te makkelijk als veilig bij asielaanvragen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nederland is binnen Europa een van de strengste landen als het gaat om de toelating van asielzoekers en gericht op snelle afwijzing.

Aanvragers uit veilige landen krijgen een snellere behandeling met minder rechten. Ons land heeft verreweg de langste ‘veiligelandenlijst’ van alle EU-lidstaten: Bij elkaar namelijk 32 landen. Op afstand gevolgd door het Verenigd Koninkrijk dat 24 landen op de lijst heeft staan. Oostenrijk komt op de derde plek met het aantal veilige landen: 20. Nederland staat in Europa vaak alleen in het oordeel dat een land veilig is.

Is Nederland binnen Europa te streng voor asielzoekers en sturen we mensen te makkelijk terug? Of is dit de manier om het aantal asielzoekers enigszins binnen de perken te houden. Wat denkt u?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1