appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
Afbeelding

dinsdag 26 november

Het kabinet gooit zijn betrouwbaarheid te grabbel

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De betrouwbaarheid van onze politici staat wederom op het spel nu aan het licht komt dat staatssecretaris Menno Snel van Financiën (D66) informatie heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer over de kinderopvangtoeslag.

Ook het ministerie van Defensie, met voorvrouw Ank Bijleveld (CDA), staat er niet goed op vanwege de informatieverstrekking over de burgerdoden in Irak. Het zoveelste voorval in het kabinet Rutte III. Hoeveel klappen kan het kabinet nog verwerken voordat het vertrouwen van de burger compleet is verloren?

Of is het achterhouden van informatie nu eenmaal onderdeel van het politieke spel? Kan er niet altijd openheid van zaken worden gegeven voor bijvoorbeeld de staatsveiligheid? En moeten we meer vertrouwen hebben in politici dat zij hierin een goede overweging maken. Wat denkt u? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1