appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
Afbeelding

vrijdag 22 november

Wie bijstand ontvangt, moet daar verplicht iets voor terugdoen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Staatssecretaris Tamara van Ark wil dat straks van iedere bijstandsgerechtigde een tegenprestatie wordt geëist. "De vrijblijvendheid moet eraf", aldus de staatssecretaris. Ze wijst hierbij naar de gemeentes die in haar ogen op dit moment te weinig doen om mensen met een bijstandsuitkering te verplichten een tegenprestatie te leveren. Een tegenprestatie kan vrijwilligerswerk zijn maar ook betaald werk.  

Maar gaat deze tegenprestatie ook daadwerkelijk mensen helpen die in de bijstand zitten? Komen ze zo bijvoorbeeld sneller aan het werk? Zijn deze mensen wel in staat om een tegenprestatie te leveren? Of is dit plan van de staatssecretaris symboolpolitiek? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1