appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
Afbeelding

dinsdag 19 november

We moeten veel opener zijn over ons salaris

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vrouwen zijn de afgelopen twee jaar nog minder gaan verdienen dan mannen. Bij mensen onder de 35 groeide het verschil van een kleine 5% naar bijna 6,5%. Er zijn diverse rekenmethodes en groepen te vergelijken, waarbij de kloof in het bedrijfsleven oploopt tot 19%. Ook zonder aanwijsbare verklaringen als deeltijdwerk of beroepsgroep (vrouwen werken vaker in zorg of onderwijs) zijn de verschillen zichtbaar. Volgens deskundigen moet het dichten van de loonkloof een topprioriteit zijn.

Is transparantie over salarissen de manier om de kloof te verkleinen? Of moeten vrouwen beter onderhandelen over hun salaris?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1