appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
Afbeelding

donderdag 7 november

Extra geld voor de sociale advocatuur is een noodzaak

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De sociale advocatuur – de rechtshulp voor mensen die geen advocaat kunnen betalen - staat onder druk. De werkdruk neemt toe en de vergoedingen voor advocaten worden lager. Minister Sander Dekker (rechtsbescherming) weigert extra geld uit te trekken, hij zegt dat juist het aantal rechtszaken naar beneden moet. Door bestaande juridische loketten laagdrempeliger te maken zouden er meer zaken bij advocaten weggehaald kunnen worden. 

Volgens advocaten komen mensen die zelf geen advocaat kunnen betalen straks in de kou te staan, omdat er in de toekomst mogelijk geen sociaal advocaten meer zijn.
 
Moet het aantal zaken omlaag en moeten meer kwesties buiten de rechtbank worden opgelost? Of moet de mogelijkheid blijven om te kunnen procederen en moet er dus extra geld naar de sociale advocatuur?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1