appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
Afbeelding

dinsdag 5 november

Er moet één keer per maand een autoloze zondag komen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het kabinet overweegt serieus om een maandelijkse autoloze zondag in te voeren om de stikstofcrisis te bedwingen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Volgens Haagse bronnen laat het kabinet uitrekenen of de maatregel zoden aan de dijk zet. Nederland kende voor het laatst in de jaren zeventig een autoloze zondag, toen vanwege het olietekort. 

Overigens is dit een van de vele mogelijke maatregelen om de stikstofuitstoot te beperken. Net zoals bijvoorbeeld het verlagen van de maximumsnelheid van 130 naar 100 km per uur. Geen maatregel wordt geschuwd, zo lijkt het. 

Is de invoering van een autoloze zondag een goed idee? Of is het niet meer van deze tijd omdat onze economie zeven dagen per week op volle toeren draait?

Reageren kan via de Spraakmakers Community, stem of bel voor 10:00 uur naar de studio: 0800-1101.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1