appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

maandag 4 november

Het is terecht dat de leraren toch gaan staken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

 

Heel even leek de lerarenstaking aanstaande woensdag van de baan te zijn. Door een investering van 460 miljoen euro bereikten de minister en de bonden vrijdag een akkoord. Het miljoenenbedrag was bedoeld als oplossing voor het lerarentekort en zou gebruikt worden voor een verhoging van de lerarensalarissen en een verlaging van de werkdruk. Maar toen duidelijk werd dat het om een eenmalige investering ging, ontstond onrust. De leraren willen namelijk een structurele investering. 

Het tij keerde: Aob-voorzitter Liesbeth Verheggen stapte op en de leraren willen woensdag toch gaan staken. Is de onvrede onder de leraren terecht? Of moeten ze tevreden zijn met het eenmalige miljoenenbedrag – 460 miljoen is tenslotte een heleboel geld - en voor een structurele oplossing hun hoop vestigen op een volgend kabinet?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1