appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

vrijdag 1 november

Het toegestane alcoholpromillage in de auto moet naar nul

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

 

Een zorgwekkende toename in het aantal doden door alcohol in het verkeer. In twee jaar tijd is dat aantal verdrievoudigd en ook dit jaar ziet het er niet goed uit: tot en met september vielen er al 29 doden door alcoholgebruik in het verkeer. Het toegestane alcoholpromillage achter het stuur is 0,5 procent, ongeveer twee glazen. Blijkbaar kunnen we onszelf daar maar moeilijk aan houden. Maar niet alleen de alcohol is een probleem. De politie ziet ook een stijging in het gebruik van drugs in het verkeer, terwijl dat absoluut verboden is. 

Moeten we een harde grens trekken en het toegestane promillage voor de duidelijkheid terugbrengen naar nul? Of slaan we dan door in betutteling en kunnen mensen best hun eigen grenzen bepalen? 

Reageren kan via de Spraakmakers Community, stem of bel voor 10:00 uur naar de studio: 0800-1101.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1