appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

donderdag 31 oktober

Premier Rutte moet de regie nemen in de stikstofcrisis

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De crisis rondom stikstof en PFAS spreidt zich uit als een olievlek. Niet alleen de boeren en de bouwwereld worden getroffen, ook de woningmarkt en de infrastructuur ondervinden drastische gevolgen. Dit betekent dat vijf verschillende ministers, ieder met hun eigen specialisme, zich met de kwestie bezighouden. Maar zou het niet beter zijn als deze crisis één duidelijk gezicht heeft: premier Mark Rutte?

Toch laat Rutte zich tot nu toe niet zien. Zijn ministers zitten er niet voor niets, meent hij. Maar houdt die redenering wel stand nu de nood zo hoog is en de crisis zo veel verschillende departementen raakt?

Wat vind jij? Is het tijd dat de premier naar voren treedt of maakt dat eigenlijk niet zo veel verschil? Hij houdt zich achter de schermen immers ook bezig met deze nijpende situatie.

Reageer kan via de Spraakmakers Community, stem of bel voor 10:00 uur naar de studio: 0800-1101. 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1